13:24

En Sevdiğim 5 Film


Şimdi sizlere izlemekten keyif aldığım , bazen korktuğum, düşünürken devreleri yaktığım, bazen gülüp bazen duygulandığım filmlerden 5 tanesini tanıtacağım. 1den 5e doğru en sevdiğimden sevdiğime doru sıraladım. İzlemedikleriniz var ise umarım size de fikir olur ve sizde aynı duygularla izlersiniz. :)


1)Howl's Moving Castle (Yürüyen Şato)



Hayao Miyazaki filmlerine hayran biri olarak bu filmin bende ki yeri ayrıdır :)
 Bu filmden sonra saçlarımı beyaza boyatmak istedim, hala da istiyorum.
 O kadar diyorum siz anlayın .. 
Sanırım ilk olarak 6. sınıftayken tanışmıştım Hayao Miyazaki ile. 
Sonra da ayrılamadım zaten. Ruhların Kaçışı olsun, Laputa olsun, Komşum Totoro olsun hepsini izledim. Tekrar tekrar da izlerim.


Gelelim filmimizin konusuna ;

Fakir bir genç kız olan Sophie, haksız yere Kötülükler Cadısı'nın hışmına uğrar. Bunun neticesinde Kötülükler Cadısı tarafından ihtiyar bir kadına dönüştürülür. Bu durumdan kurtulmak isteyen Sophie büyüyü çözecek birisini aramak üzere yola düşer. Bu arada yolda karşılaştığı bir korkuluk da ona eşlik eder. Bir süre sonra garip bir makine görünümünde olan bir yapıdan içeri girer. Burası Howl adlı genç ve yakışıklı bir büyücüye aittir. Burada temizlikçi olarak çalışmaya başlar. Burada Calcifer adlı ateş cini -ki, makineyi yürüten odur ve ayrıca Howl ile aralarında önemli bir sırrı taşımaktadır- ve bir çocukla arkadaşlık kurar. Bu sırada komşu ülkeyle büyük ve acımasız bir savaş yaşanmakta ve Howl bu savaştaki yıkımı önlemeye çalışmaktadır.
Biraz daha anlatırsam zaten spoiler'a girer :D Geri kalanı izleyip göreceksiniz, üzgünüm.
İyi seyirler.

2)Angels and Demons (Melekler ve Şeytanlar)



 Bu Film Dan Brown'un aynı adı taşıyan kitabından uyarlanma bir film. Kitaplarını okuduktan sonra filmini izlemeye bayılıyorum. Hayalimdeki ile eşleşiyor mu? Hayal gücüm kadar ileri gidebilmişler mi? Kitabın ne kadarına yer vermişler? Bunları incelemek benim için büyük bir zevk. Siz kitapların filme uyarlanması hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bana lütfen bununla ilgili yorum bırakın :)
Filmde Tom Hanks gibi bir star rol alıyor. Gizemlerle dolu olan filmde sakın nefes almayı unutmayın. ;)



Gelelim filmimizin konusuna;

Teoloji uzmanı Robert Langdon, tarihteki en güçlü yeraltı şebekesi olan İlluminati adlı antik gizli kardeşlik cemiyetinin tekrar canlandığını öğrenir. Fakat bu durum, onların varlığından en çok nefret eden kurum olan Katolik Klisesi’nin ölüm tehditi altında olduğu gerçeğini de ortaya çıkarır. Din konusunda çok iyi bilgileri olan Robert, İlluminati’nin Vatikan üzerine kurduğu planları gerçekleştirmek için harekete geçtiğini öğrendiğinde Roma’ya uçar. Bu yolculukta, güzel olduğu kadar gizemli olan İtalyan bilimci Vittoria Vetra da kendisine eşlik edecektir. Dur durak bilmeyen macera ve aksiyonla Robert ve Vittoria, 400 yılık antik sembollerin izini sürerler. Bu Vatikan’ın kurtuluşunun tek anahtarıdır.
İyi seyirleeer :)


3)Monster Inc. (Sevimli Canavarlar)



3. Filmimize geldiğimde kendi kendime dedim ki bu çevirmenlerin kafası gerçekten güzel olmalı :D neyse..
Bu animasyon filmi duymayanınız yoktur herhalde. Pixar studiolarının en meşhur filmlerinden biri. Animasyon sever olduğum için bu da en sevdiklerimden biri  :) 
Kendi hallerinde yaşayan ve insanları korkutarak kendilerine enerji üreten bu sevimli canavarların dünyasına bizim dünyamızdan sevimli mi sevimli bir bıcırık kızımız katılır. sonra da olan olur zaten :D


Gelelim filmimizin konusuna;

Canavarlar Dünyası isimli kendilerine ait bir dünyada yaşayan ve yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyan ilginç ve sevimli canavarların dünyasının insanlarla karıştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır. Bu dünyada canavarlar yaşayabilmek için insanlara muhtaçtır çünkü insanları korkuttukları an duydukları çığlık onlar için enerji kaynağı gibidir. Bu ilginç dünyaya yanlışıkla küçük bir kız çocuğunun yolu düşünce işler çığrından çıkar. Çünkü insanlar bu tuhaf yaratıklara ters etki yapmaktadır ve dehşete kapılan canavarlar salgın bir hastalığın yayılacağını düşünüyorlardır. Bu küçük kız zannettikleri gibi onların yaşamını tehdit ediyor mudur?
İyi seyirleeer :)

4)İnception (Başlangıç)


Leonardo'cuğumun oynadığı mükemmel filmlerden biri daha. Uzun süre kendisine oscar verilmemesi onun kadar bizi de üzdü doğrusu.
Film bir yanılsama , kurgu ve düşünceyi kontrol etmeyle alakalı. Sanırım 3 kez falan izledim her izlediğimde de ilk kez izliyormuşum gibi merak içerisinde oluyorum.
Benim isim hatırlama konusunda biraz problemim var. Buna filmler de dahil :)
Bu filmi aklımda Rüya içinde Rüya olarak tutmuştum. Azıcık spoiler oldu sanki ama olsun.


Gelelim filmimizin konusuna;
Başlangıç filmi, doğaüstü ve büyülü gerçekçi tonları, bilim kurgu ve fantazmatik sinema estetiği ile harmanlayan ilginç senaryosuyla, Leonardo DiCaprio'nun üst düzey performans sergilediği değişik bir film. Bu yapımda sanatçı, çok yetenekli bir hırsız olan "Dom Cobb " ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rastgelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız ?başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.
İyi seyirler..

5)Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi)

Kafası karışık bir çevirmen daha :D
Sihirbazlıklarla ilgili olan filmler daha bi çekici geliyor mu size de? Küçüklüğümden beri hep merak etmişimdir onca illüzyonu nasıl yapıyorlar ?
Filmi izlediğimde gerçekten çok mutlu olmuştum her şeyiyle bir sihirbazın nasıl yetiştiğini, nerelerde hile yaptığını gösteriyor sanmıştım. Yanılmış mıyımdır sizce ?
Bu filmi izledikten sonra eğer hoşunuza giderse 2.sine bakmayı da unutmayın
:)


Gelelim konumuza;
Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan 'Four Horsemen' ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer..
İyi seyirler.

Bu yazımda size nacizane sevdiğim filmleri anlatıp size fikir sağlamayı amaçladım.
Umarım hoşunuza gider. Beğendiyseniz veya izlediklerinizi, Sizin sevdiğiniz ve izlememi istediğiniz filmleri yorum olarak yazmayı unutmayın.
Sağlıcakla kalın.

Not: Film konuları www.beyazperde.com adresinden alıntıdır.

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Flickr Images